Isolering Idre

Isolera miljövänligt och spara energi

Är du på jakt efter miljövänlig isolering av hög kvalitet i Idre? Då kan du sluta leta nu. Isocell är det perfekta isoleringsmaterialet – återvunnen lösull både ur energisynpunkt och miljöhänseende.

Materialet Isocell är en cellulosabaserad isolering som tillverkas av 100 procent returpapper.  Den tål det mesta som väder och vind kan utsätta den för och sparar på energi och pengar på köpet.

Hör gärna av dig så berättar vi mer om fördelarna med att välja oss och tar fram en kostnadsfri offert på ditt projekt! Vi är marknadsledande inom miljövänlig isolering i Idre.


Isolering med starka egenskaper

  • Ljudisolering. I bland annat golvbjälklag och mellanväggar finns det behov av isolering med bra egenskaper ljudmässigt. Vår isolering dämpar ljud mycket bra.

  • Brandsäkerhet. Isocell är ett mycket brandsäkert material eftersom det inte smälter utan endast kolnar på ytan.

  • Fukt. Att förhindra fuktproblem är isoleringens kanske främsta uppgift. Cellulosan binder och avger fukt på ett mycket bra sätt, vilket skyddar huset mot fukt. Mögel angriper inte cellulosan som inte heller förmultnar.

  • Värmeisolering. Detta gör att Isocell har en mycket bra förmåga att isolera mot såväl kyla som värme.

isolering Idre

Isolering med enastående egenskaper

Det finns många fördelar med att använda en cellulosaisolering som Isocell i Idre. För det första påverkar inte isoleringen miljön, då den uteslutande tillverkas av returpapper. Det är extra bra i känsliga naturmiljöer som på Idre. De enda tillsatserna är harmlösa salter och gips, som blandas in för att skydda mot brand och fuktskador.

Lösullsisoleringen Isocell sprutas in i golv, väggar och tak, vilket innebär att materialet tränger in i varje liten vrå – utan att lämna några skarvar efter sig. Isolerförmågan mot både kyla och värme är utmärkt.

Kvalitativ isolering i Idre

Materialet är dessutom överlägset jämfört med exempelvis mineralull när det handlar om isolering i fuktiga miljöer. Cellulosan är mycket bra på att både absorbera och avge fukt, samtidigt som det varken möglar eller förmultnar.

En annan viktig egenskap är att Isocell tack vare de ofarliga salter som ingår i isoleringen, är brandsäkert. Till skillnad från andra isoleringsmaterial smälter det inte utan förkolnar bara på ytan. 
Isoleringen är också bra på att dämpa ljud när det används i golvbjälklag och mellanväggar och fungerar i de flesta typer av byggnader. 

Vanliga frågor om isolering

Vad är lösullsisolering?

Lösullsisolering är ett isoleringsmaterial som består av återvunnet papper eller glasfiber som behandlats för att skapa en fluffig, tätt packad massa.

Vilka fördelar har lösullsisolering?

Lösullsisolering är effektivt för att minska värmeöverföring och ljudisolering. Det är också en miljövänligare alternativ tack vare återvunnet material.

Hur installeras lösullsisolering?

Det kan blåsas in i väggar, tak eller golv med en speciell maskin, eller appliceras för hand i mindre utrymmen.

Hur lång tid tar det att installera?

Installationstiden beror på storleken på det område som ska isoleras, men det kan vanligtvis göras relativt snabbt med hjälp av professionella installatörer.

Är lösullsisolering brandsäkert?

Ja, lösullsisolering är behandlad för att vara brandsäker och uppfyller vanligtvis säkerhetsstandarder.

Isolering som fungerar överallt

Var fungerar Isocell bäst? Det korta svaret är var som helst i en byggnad. Vi har bokstavligen isolerat allt från friggebodar till slott med Isocell. Materialet är en utmärkt totallösning för isolering av bostadshus, offentliga eller kommersiella fastigheter.

Andra vanliga användningsområden är golv, som vi kan isolera på flera olika sätt, snedtak inne/ute, där vi vanligen fyller bakom väv eller plast, eller vindar, som är ett mycket tacksamt utrymme att isolera ur energisynpunkt.

Tveka inte att höra av dig om du vill veta mer eller vill ha en offert på ditt uppdrag. Vi finns här för att svara på era frågor och återkommer snarast på er förfrågan.  

Isolering som skyddar huset och sparar energi