Isolering Funäsdalen

Optimal isolering i Funäsdalen

Är du på jakt efter en hållbar och miljövänlig isoleringslösning i Funäsdalen? Vi presenterar en högkvalitativ cellulosaisolering tillverkad av återvunnet tidningspapper, vilket minimerar miljöpåverkan. Vår isolering, som är överlägsen konventionell isolering på många sätt, kommer från det välrenommerade varumärket Isocell.

Isocell-produkten är inte bara effektiv när det gäller att sänka din elförbrukning, den är också skonsam mot miljön.

Kontakta oss idag för att få en offert. Vi betjänar både privatpersoner, företag och bostadsrättsföreningar i Funäsdalen och hela Dalarna. 


Varför välja cellulosaisolering?

Isocell har enastående isoleringsförmåga mot både kyla och värme. Men dess fördelar sträcker sig långt utöver det. Det absorberar och avger fukt, vilket gör det idealiskt för fuktiga miljöer och minskar risken för fuktrelaterade problem. Jämfört med glas- eller mineralull har det även bättre brandsäkerhet eftersom det inte smälter vid höga temperaturer.

Fördelarna med vår isolering inkluderar:

  • Fullständig täckning av utrymmet, vilket förhindrar kyla- eller värmeläckage genom skarvar.

  • Förbättrad brandsäkerhet eftersom materialet inte smälter, bara ytan bränns.

  • Utmärkt ljudisolering, vilket är idealiskt för mellanväggar.

isolering Funäsdalen

Isolering Funäsdalen – så fungerar det

Cellulosaisolering är en typ av isolering tillverkad av återvunnet papper, kartong och andra cellulosabaserade material. Processen börjar med att dessa material krossas och behandlas för att avlägsna fukt och tillsätta brandskydds- och skadedjursmedel. Sedan blåses den behandlade cellulosan in i vägg- eller takutrymmen med hjälp av specialutrustning.

Den täta packningen av cellulosafibrer bildar en effektiv barriär mot värmeförlust och luftläckage. Cellulosaisolering anses vara miljövänligare än traditionella isoleringsmaterial eftersom den är tillverkad av återvunnet material och har låg miljöpåverkan. Dessutom har den utmärkta ljudisoleringsegenskaper.

En etablerad isoleringslösning

Isocell har använts i Sverige i över två decennier och är populär över hela Europa på grund av dess förmåga att skapa en bekväm inomhusmiljö.

Effektiv och miljövänlig isolering

Isocell inte bara erbjuder överlägsen miljöhänsyn, dess isoleringsförmåga och andra egenskaper är också enastående. Den är idealisk för fuktiga områden eftersom den varken möglar eller ruttnar.

Dessutom erbjuder den enastående brandskydd och skydd mot skadedjur.

Vi erbjuder inte bara isoleringsprodukter utan hjälper också till med installationen. Våra erfarna medarbetare har en lång historia av att arbeta med Isocell och strävar alltid efter att uppnå perfekta resultat. Oavsett om det gäller en liten stuga eller en stor byggnad, kan vi hjälpa till med isoleringen för att förbättra både komfort och energieffektivitet.

Kontakta oss idag för mer information om vår isoleringstjänst i Funäsdalen.

Isolering Funäsdalen – tips för vinden

Det verkar vara en enkel lösning: bara lägga till mer isolering ovanpå den befintliga. Men risken för problem är hög, i varierande grad.

Det vanligaste problemet är att den fuktiga luften från huset tränger igenom isoleringen. Tidigare har detta kanske inte varit ett stort bekymmer eftersom isoleringstjockleken var så tunn att luften inte hade tid att kyla ner sig tillräckligt innan den nådde vinden.

När isoleringen blir tjockare blir avståndet den fuktiga luften måste färdas längre, vilket skapar större temperaturskillnader mellan den varma och kalla sidan av isoleringen. Detta ökar risken för fuktansamling på bjälkar och takstolar avsevärt.

Viktigt att inte isolera för tjockt

Det optimala är att inte överstiga 30-50 cm isolering i vindsbjälklaget. Visserligen är isolering viktig, men för att undvika fuktproblem måste även vinden vara ordentligt ventilerad. Detta blir särskilt viktigt efter isolering av vindsbjälklaget, så se till att installera ventiler och vindavledare. Det är viktigt att fuktig luft inte stannar kvar i utrymmet.

Oavsett om du behöver isolera golvbjälklag, ytterväggar eller tilläggsisolera vinden, har vi den bästa lösningen som förbättrar din fastighets energieffektivitet och komfort.

Varför vänta med att förbättra din isolering i Funäsdalen? Kontakta oss idag för en kostnadsfri offert och upptäck fördelarna med Isocell. 

Låt oss isolera ditt hus i vackra Funäsdalen